Известие

Collapse
No announcement yet.

Чукане при ляв завой или отнемане на газта 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Чукане при ляв завой или отнемане на газта 156

Колеги,от три-четири дена се появява от време на време някякво чукане когато отнема газта или когато влезна в ляв завой!Ослушвам се, пробвам,но така или иначе немога да установя от къде идва звука!
    Моля ако някой е имал подобен проблем -да ме насочи към разрешаването му!
    Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
    2001год 115кс + ремап

Каре ?

Comment

Пробвай на същия завой да тръгнеш малко по рязко напред, после назад.....ако се чуе изчукване, и скоро си сменял долни носачи, или са отвивани по някаква причиня....малка вероятност е, но все пак...
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Пробвай на същия завой да тръгнеш малко по рязко напред, после назад.....ако се чуе изчукване, и скоро си сменял долни носачи, или са отвивани по някаква причиня....малка вероятност е, но все пак...
        Чукането се чува само при повисока скорост и несъм сменял нищо освен задни накладки!
        Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
        2001год 115кс + ремап

Comment

каре вътрешно

отиди задължително да ти го проверят на сервиз, че ако откаже съвсем ще ти трябва рапатрак.
          Аз карах близо половин година с кракащо, ама ми казаха че късмет съм извадил ..
          тракаше на ниски обороти без газ (1500) и на всяка неравност.
          ALFA 156 1.9JTD '98
          ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

99% каре.....
            Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Подкрепям колегите за каре. Отначало може да се чува слабо, не всеки път дори. Но след няколко дена ще си проличи. Прегледай го как е!
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Извинявам се, че използвам темата на колегата, но да задам един (възможно и да е тъп) въпрос. Чувам, че има вътрешно и външно каре. Как се разбира кое от двете е разбито, в смисъл симптомите различни ли са, или трябва да се разглоби за да се разбере ?
                Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

аз имам подобен проблем,но при мен се получава примерно съм на 2 предавка,рязко подавам газ при ляв завой и започва да тресе от пред,също като пусна и дам рязко газ леко се чува чукане,предпологам че е вътрешното каре до висящия лагер на дългата полуоска.

Comment

Working...
                  X